logo oefentherapie waddinxveen

Praktijk Oefentherapie Mensendieck

Herman Heijermanslaan 4.04, 2741 ZJ Waddinxveen, 0182 - 619 340

BEWEEG GERUST MEER BEWUST

Marijke 2018roccomalou 2018

Tijdens en vlak na je zwangerschap verandert veel in je lichaam. De oefentherapeut Mensendieck helpt je je lichaam in die periode te leren kennen en goed met deze veranderingen om te gaan. In onze cursus laten wij je ervaren hoe je jouw dagelijkse bewegingen aan je zwangerschap kunt aanpassen. Zo kun je klachten voorkomen. Ook krijg je van ons oefeningen mee, zodat je met vertrouwen je zwangerschap en bevalling tegemoet kan zien.

Opzet zwangerschapscursus

De cursus bestaat uit vijf blokken van gemiddeld anderhalf uur per keer.

In het eerste blok word je bewust gemaakt van en oefen je de spieren rond het bekken die verantwoordelijk zijn voor de stabiliteit van het bekken en die belangrijk zijn bij de bevalling. Je weet hierna hoe je deze spieren kunt spannen (en ontspannen) en moet gebruiken tijdens  dagelijkse bezigheden.

In het tweede blok word je bewust gemaakt van de veranderingen in jouw houdingen en bewegingen ten gevolge van de zwangerschap. Belangrijk accent bij deze lessen zijn de tips & tricks en oefeningen die je aangereikt krijgt ter voorkoming van pijnklachten aan bijvoorbeeld rug en bekken.

Het derde blok is een partner les. Dit is een “technische les” waarbij jij en jouw partner alle theoretische feiten en inzichten over de bevalling krijgen. Hierdoor weet jij én je partner beter hoe de verschillende fases van de bevalling door te gaan.

In het vierde blok krijg je alle praktische handvatten die nodig zijn voor een goede voorbereiding op de bevalling en oefen je de techniek van het puffen, persen en ontspannen.

In het vijfde en laatste blok krijgt je alle info voor de periode direct na de bevalling. Hierna weet je alle  do’s en dont’s met betrekking tot een goed herstel van jouw lichaam na de bevalling. Een gedeelte van de les kan verzorgd worden door Nel Veenman (Stichting LLL) zij geeft samen met mij informatie over borst- en flesvoeding.

Wanneer?

Maandagavond vanaf 19.15 uur

De cursus wordt altijd in z'n geheel afgenomen (het is dus niet mogelijk om een deel van de cursus af te nemen, bijvoorbeeld alleen blok 3)

kosten

€100,- (Bij een uitgebreide aanvullende verzekering kan je soms een deel van deze kosten terug krijgen van je zorgverzekeraar)

De praktijk is niet aangelsoten bij de organisatie ZwangerFit

Na aanvang cursus is restitutie van het cursusgeld niet mogelijk

 

Klik hier voor de data van telkens de eerste les van onze zwangerschapscursussen. Aanmelden Meld je hier aan of bel ons: 0182- 619340.