logo oefentherapie waddinxveen

Praktijk Oefentherapie Mensendieck

Herman Heijermanslaan 4.04, 2741 ZJ Waddinxveen, 0182 - 619 340

BEWEEG GERUST MEER BEWUST

Marijke 2018roccomalou 2018

marijke“Mijn naam is Marijke Esseboom en ik heb sinds 1989 mijn eigen praktijk voor oefentherapie Mensendieck in Waddinxveen. Tot op de dag van vandaag inspireert het mij om te mogen werken met mensen. Wat ik het mooiste vind aan mijn vak is dat ik de patiënt zoveel meer inzichten kan geven in zijn klachten zodat hij of zij uiteindelijk zelf een weg vindt naar vermindering van klachten of zelfs klachtenvrij wordt. De eerste paar jaar draaide ik in mijn eentje de praktijk, maar al snel werkte ik samen met een collega. Sinds 2004 werken we zelfs met drie therapeuten in de praktijk, elk met hun eigen specialisaties.

Met mijn andere bedrijf ‘WerkhoudingBewust’ spits ik mij (samen met Heidi Sinke) toe op arbeidsgerelateerde klachten. Ik geef ‘in company’ trainingen bij allerlei bedrijven. Dit doe ik zowel groepsgewijs als individueel, zowel preventief (dus voorlichting) als wanneer iemand daadwerkelijk klachten heeft.

Het geven van voorlichting, zodat mensen meer bewust worden en ervaren hoeveel ze zelf kunnen doen aan (het voorkomen van) klachten, is iets wat ik als oefentherapeut Mensendieck van huis uit altijd al heb gedaan. Tegenwoordig giet ik dat ook in een modern jasje: cursussen geven. Ik geef momenteel zwangerschapscursus en een ontspanningscursus binnen onze praktijk. Wie weet volgen er meer in de toekomst, want ik blijf net zo dynamisch als het beroep zelf!”

Mijn specialismes:

 • Stress / spanningsgerelateerde klachten met of zonder ademhalingsproblematiek
 • Reumatische aandoeningen en artrose
 • Bekkenproblematiek
 • Begeleiding van zwangeren
 • Arbeidsgerelateerde klachten

rocco“Mijn naam is Rocco Ricevuto, oefentherapeut Mensendieck. Na een aantal waarnemingen ben ik sinds mei 2010 zelfstandig werkzaam in de praktijk in Waddinxveen. De afgelopen vier jaar heb ik mij gespecialiseerd in de ziekte van Parkinson en in revalidatie na heup- en knie operaties. Al tijdens mijn stageperiode in een woon- en zorgcentrum kwam ik erachter dat ik het interessant en leuk vind om mensen met slijtage aan hun gewrichten (artrose) of nieuwe knie/heup te behandelen. Verder behandel ik mensen met rugklachten, nek-en schouderklachten. Ik ben aangesloten bij het Parkinsonnetwerk Gouda, onderdeel van het landelijk Parkinsonnetwerk dat is opgezet door onder andere professor neuroloog Bas Bloem.

Ik volg bij- en nascholing, zodat ik als oefentherapeut op de hoogte blijf van de laatste ontwikkelingen in de zorg en mijn behandelmethode altijd up-to-date blijft. Het behandelplan stel ik samen met u op. Daarbij staan eerlijkheid, spontaniteit en vakbekwaamheid bij mij hoog in het vaandel. Mijn streven is om uw klachten te verlichten, te verhelpen of te voorkomen en u als patiënt zelfredzaam te maken in uw dagelijkse houding-en bewegingspatroon.”

Mijn specialismes:

 • Orthopedische klachten (rug, nek, schouder, knie, heup)
 • Knie- en heupprotheses
 • Parkinson

malou Mijn naam is Malou Melsen en ik ben sinds 2017 werkzaam in de praktijk als oefentherapeut Mensendieck. Ik heb voor dit beroep gekozen omdat ik het interessant vind om met mensen te werken. En vooral het helpen van mensen met klachten. Voor mij als therapeut is er niets hoger haalbaar dan iemand die hier tevreden de praktijk uitloopt met verminderde klachten of zelfs klachtenvrij.

Na een aantal waarnemingen ben ik in Waddinxveen terecht gekomen en hier zit ik goed op mijn plek. Ik behandel nu voornamelijk mensen met (lage) rug, nek – en schouderklachten. Ook volg ik bij- en nascholing omdat het erg belangrijk is om up to date te blijven van de verschillende ontwikkelingen in dit vakgebied. 

Ik vind het erg belangrijk dat u zelf goed betrokken bent bij het behandelproces. Ik stel daarom samen met u het behandelplan op. Daarna streef ik er in de behandelingen naar om u meer inzicht te geven in uw klachten. Ik geef u handvaten die helpen om uiteindelijk zelfredzaam te zijn en dus te weten waar uw klachten vandaan komen en wat u er zelf aan kan doen.

Sinds 2019 specialiseer ik mij in het behandelen van motorische problematiek van kinderen met de leeftijd tussen de 2 en 18. De creativiteit die bij het behandelen van kinderen nodig is daagt mij uit en houdt mij scherp. Het geeft mij energie als kinderen door een klein beetje hulp weer vol zelfvertrouwen de deur uit gaan. ”

 

 Mijn specialismes:

 •  Nek- en schouderklachten

 •  Rugklachten

 •  Parkinson

 •  Kinderoefentherapie

 •  Sport en bewegingsgroepen