logo oefentherapie waddinxveen

Praktijk Oefentherapie Mensendieck

Herman Heijermanslaan 4.04, 2741 ZJ Waddinxveen, 0182 - 619 340

BEWEEG GERUST MEER BEWUST

Marijke 2018roccomalou 2018

Heeft u moeite met ontspannen? Ervaart u stress, of heeft u last van hyperventilatie? Vaak is het moeilijk om met dit soort klachten om te gaan. Oefentherapie Mensendieck kan dan veel voor u betekenen. U kunt denken aan klachten als:

  • HVS of ademhalingsinsufficiëntie
  • COPD
  • Astma
  • Spanningsklachten

Onze aanpak

Kenmerkend voor onze behandeling is dat we u inzicht geven in de werking van de ademhaling. We maken u bewuster van uw lichaam. Dat klinkt tegenstrijdig, want u heeft juist ‘last’ van dat lichaam! Maar wij staan volledig achter deze aanpak. Door uw bewustwording ontdekt u wat u aan spanning vasthoudt, en welke gevolgen dit heeft. Zodra u begrijpt en voelt waar en hoe u spanning vastzet, leert de oefentherapeut hoe u dit kunt omdraaien. Zo leert u de spanning de baas te worden, in plaats van andersom.

Cursus Ontspannen

Heeft u moeite met ontspannen? Regelmatig starten wij een nieuwe cursus Ontspannen:

  • Vrijdagochtend 10:15 – 11:15 uur

U krijgt van ons oefeningen voor totaalontspanning: liggend en zittend, stilstaand en in beweging. Ook richt de cursus zich op adembewustwording en ademverruiming. Vervolgens leert u deze nieuwe vaardigheden toepassen op uw dagelijkse handelingen. De cursus bestaat uit acht lessen en kost € 75. De groep bestaat uit maximaal acht personen, zodat iedere cursist individuele aandacht krijgt.

Onze kennis

Binnen onze praktijk zijn de oefentherapeuten Marijke en Heidi gespecialiseerd in het behandelen van ademhalingsklachten. Voorbeelden zijn: niet goed kunnen doorademen en het hebben van een benauwd gevoel.

Afspraak maken

Heeft u ademhalingsklachten of heeft u moeite met ontspannen? Schroom dan niet om contact op te nemen voor een afspraak of advies. De praktijk heeft geen wachtlijst een garandeert intake en behandeling binnen drie werkdagen.