logo oefentherapie waddinxveen

Praktijk Oefentherapie Mensendieck

Limaweg 25, 2743 CB Waddinxveen, 0182 - 619 340

 

BEWEEG GERUST MEER BEWUST

Marijke 2018roccomalou 2018


malou 2020 klein

Bewegen is erg belangrijk voor de ontwikkeling van een kind en daarnaast is het een favoriete bezigheid.

Tijdens de basisschoolperiode leren kinderen veel nieuwe vaardigheden. Denk aan fietsen, zwemmen, kleuren, knippen en schrijven.

Bij de meeste kinderen gaat het aanleren hiervan vanzelf. Soms vinden kinderen het moeilijk om een bepaalde activiteit goed uit te voeren, hoe hard ze hun best ook doen. Als dit een negatieve invloed geeft op het dagelijks functioneren van het kind dan kan de kinderoefentherapeut hulp bieden!


Voorbeelden waarbij u kan denken aan de kinderoefentherapeut:

• "Mijn kind kan nog steeds niet fietsen, hoeveel we ook samen oefenen"

• "Onze zoon leek de gymles eerst alleen moeilijk te vinden, nu wil hij helemaal niet meer meedoen"

• "Mijn dochter vindt het zo moeilijk om leesbaar te schrijven, terwijl ze het zo graag zou willen"


Hoe verloopt de behandeling?

Na aanmelding bij de kinderoefentherapeut wordt aan u en uw kind gevraagd met welke activiteiten er moeite ervaren wordt. Vervolgens wordt het motorisch functioneren onderzocht. Op basis van de hulpvraag en de uitkomsten van het motorisch onderzoek wordt er een behandelplan opgesteld en start de behandeling. Tijdens de behandeling staat spel en plezier in bewegen op de voorgrond!


Vergoeding

Behandelingen bij kinderoefentherapie worden vergoed vanuit de basisverzekering en aanvullende verzekering aan personen onder de 18 jaar. Neem contact op met uw zorgverzekeraar voor meer informatie.

 

Onze therapeut Malou specialiseert zich in het behandelen van kinderen. Herkent u uw kind in bovenstaande voorbeelden bel dan voor een afspraak met haar.