logo oefentherapie waddinxveen

Praktijk Oefentherapie Mensendieck

Herman Heijermanslaan 4.04, 2741 ZJ Waddinxveen, 0182 - 619 340

BEWEEG GERUST MEER BEWUST

Marijke 2018roccomalou 2018

Heeft u de ziekte van Parkinson of Parkinsonisme (zoals MSA of PSP)? Onze oefentherapeuten Rocco en Malou zijn gespecialiseerd in de behandeling van deze spier- en zenuwziekten.

Onze aanpak

Uw persoonlijke begeleiding staat voorop. Tijdens de behandeling bouwen we samen met u stapsgewijs uw dagelijkse handelingen op. Door tips en trucs toe te passen tijdens uw dagelijkse handelingen, zal het bewegen wat makkelijker gaan. Ook het onderhouden van belangrijke spiergroepen met oefeningen, geeft verbetering van bewegen. U zult merken dat u stukje bij beetje in staat zult zijn om weer wat meer te ondernemen, alleen of met uw partner. Tijdens de behandeling motiveren we u tot steeds een nieuwe stap voorwaarts. Altijd met veel aandacht voor de persoon achter de patiënt.

Huisbezoek mogelijk

U kunt in overleg met uw arts kiezen om op onze praktijk te komen voor de behandeling. Als dit voor u niet mogelijk is, kan onze therapeut u thuis bezoeken. Deze service verzorgen wij in:

  • Waddinxveen
  • Boskoop
  • Zevenhuizen
  • Moerkapelle
  • Reeuwijk(-Brug)

Sport- en beweeggroepen

Naast de behandeling biedt onze praktijk speciale beweeggroepen aan voor patiënten met spier- en zenuwziekten:

  • Woensdagmiddag van 13.15 uur tot 14.15 uur (65-plussers)
  • Donderdagmiddag van 16.30 uur tot 17.30 uur (Jong en Parkinson)

Looptraining

Ook is het mogelijk een korte cursus ‘Looptraining’ te volgen om uw conditie en looppatroon te verbeteren. Deze cursus vindt deels plaats op de praktijk en deels in het Gouwebos in Waddinxveen. Bij interesse kunt u zich aanmelden op de praktijk. Voorafgaand aan uw deelname heeft u een intakegesprek met één van onze therapeuten.

Uw werkplek onder de loep?

Heeft u Parkinson en bent u werkzaam? Vraag dan vrijblijvend een prijsopgave voor een werkplekbegeleiding!

Onze kennis

Binnen onze praktijk beschikken we over diepgaande kennis over Parkinson. Bovendien nemen we deel aan het ParkinsonNet: een netwerk van zorgverleners die gespecialiseerd zijn in het behandelen van mensen met Parkinson: neurologen, Parkinson verpleegkundigen, oefentherapeuten, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, Thuiszorg, logopedisten, revalidatieartsen en diëtisten. Deze zorgverleners zijn specifiek deskundig en stemmen de behandelingen op elkaar af. Wij schakelen voor u in dit netwerk van zorg, zodat u alle aandacht op uw eigen behandeling kunt richten.

Voor meer informatie over de ziekte van Parkinson: www.parkinsonnet.nl